Zarządzenie Rektora Nr 51/14 w spr.: powołania Komisji Konkursowej w Instytucie Technologii Żywności i Gastronomii
Zarządzenie Nr 51 /14
Rektora Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży
z dnia 24.06. 2014 r.
w sprawie: powołania Komisji Konkursowej w Instytucie Technologii Żywności i Gastronomii PWSIiP w Łomży.
Na podstawie § 60 ust. 5 Statutu Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży zarządzam, co następuje:
§ 1
Powołuję Komisję Konkursową w Instytucie Technologii Żywności i Gastronomii PWSIiP w Łomży w celu przeprowadzenia konkursów otwartych na stanowiska nauczycieli akademickich w składzie:
1. prof. dr hab. inż. Tadeusz Haber – przewodniczący Komisji Konkursowej,
2. dr inż. Roman Niesteruk– członek Komisji Konkursowej,
3. dr Krystyna Leszczewska - członek Komisji Konkursowej.
§ 2
Rektor może zaprosić do udziału w pracach komisji specjalistę z zakresu danej dyscypliny naukowej, jako dodatkowego członka Komisji Konkursowej.
§ 3
Członek Komisji Konkursowej, po zapoznaniu się ze złożonymi ofertami konkursowymi, ma obowiązek wycofać się z prac Komisji, których przedmiotem jest stanowisko, o które ubiega się osoba będąca małżonkiem, krewnym albo powinowatym do drugiego stopnia włącznie tego członka Komisji. Członek Komisji ma również obowiązek wycofać się z prac Komisji, jeśli pozostaje wobec kandydata w konkursie w takim stosunku prawnym lub faktycznym, że może to budzić uzasadnione wątpliwości co do bezstronności członka Komisji.
§ 4
Do zadań Komisji Konkursowej należy:
a) opracowanie w porozumieniu z Rektorem treści ogłoszenia o konkursie,
b) ocena dokumentów złożonych przez kandydatów pod względem formalnym (wyłącznie oferty które wpłynęły w terminie określonym w ogłoszeniu),
c) ocena poszczególnych kandydatów pod względem merytorycznym.
§ 5
1. Wynikiem prac Komisji jest ranking kandydatów.
2. Jeżeli kandydat, który uzyskał najwyższą lokatę na liście rankingowej opracowanej przez Komisję nie podpisał umowy o pracę, Rektor może podjąć decyzję o zawarciu umowy o pracę z kolejnym kandydatem z rankingu utworzonego przez Komisję Konkursową.
§ 6
Prace Komisji Konkursowej kończą się podpisaniem protokołu z przebiegu postępowania konkursowego, który jest przekazywany Rektorowi.
§ 7
1. Traci moc zarządzenie nr 29/13 Rektora Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży z dnia 28.05.2013 r. w sprawie powołania Komisji Konkursowej w Instytucie Technologii Żywności i Gastronomii PWSIiP w Łomży.
2. Zarządzenie wchodzi w życie z dniem podpisania.
Rektor
(-) dr hab. Robert Charmas, prof. PWSIiP
Wytworzył: | Rektor |
Dokument z dnia: | 2014-06-24 |
Opublikował: | Zawłocka Ewa |
Publikacja z dnia: | 2014-07-01 09:19:50 |
Wersja dokumentu: | 1 |
Ilość wyświetleń: | 835 |
Pokaż wszystkie dokumenty w kategorii rok 2014