W konkursie „Food Expert” organizowanym przez Akademię Łomżyńską udział wzięło 250 uczestników z trzech województw, do ścisłego finału zakwalifikowało się 90 osób.
Na najwyższych stopniach podium w konkursie Food Exper stanęli:
Gratulujemy zwycięzcom i wszystkim uczestnikom!
Fotogaleria na stronie
Godzina |
Miejsce |
Aktywność |
9:30 – 10:00 |
Hol, Akademicka 1 |
Rejestracja Uczestników |
10:00 – 10:15 |
Aula A 2.4 |
Spotkanie organizacyjne |
10:30 – 11:30 |
Sale komputerowe: B 0.4; B 2.8; B 2.9; B 1.6; B 1.7 |
Test |
11:40 – 12:00 |
Hala Półtechniki |
Prezentacja bazy dydaktycznej |
12:15 – 12:45 |
Aula A 2.4 |
Wykład: dr inż. Bartosz Kruszewski „Możliwości i bezpieczeństwo wykorzystania odpadów z przemysłu spożywczego” |
13:00 – 14:00 |
Aula A 2.4 |
Uroczystość wręczenia nagród |
Szanowni Państwo,
Na posiedzeniu Komisji Konkursu Wiedzy o Bezpieczeństwie i Certyfikacji Żywności "Food Expert" III edycja podjęto decyzję o obniżeniu kryterium kwalifikacji uczestników do II etapu. W związku z tym przekazujemy, iż do etapu finałowego konkursu, zaplanowanego na 7 grudnia 2023 r., zakwalifikowane zostały osoby, które w I etapie (szkolnym) uzyskały minimum 18 punktów, co stanowi 60 % wszystkich możliwych do uzyskania punktów.
Gratulujemy wszystkim uczestnikom podjętego trudu przygotowania do Konkursu i zmierzenia własnych sił, a w sposób szczególny - osobom zakwalifikowanym do II etapu.
Komisja Konkursu Wiedzy o Bezpieczeństwie i Certyfikacji Żywności "Food Expert"
III edycja Konkursu Wiedzy o Bezpieczeństwie i Certyfikacji Żywności „Food Expert”, organizowanego przez Wydział Nauk Informatyczno-Technologicznych Łomżyńskiej jest adresowana dla uczniów szkół średnich.
Konkurs odbędzie w dwóch etapach: I etap, szkolny, będzie miał miejsce 16 listopada 2023 r. w macierzystych szkołach uczestników, natomiast II etap, finałowy przewidziany został na 7 grudnia 2023 r. w siedzibie Akademii Łomżyńskiej. Uczestnicy Konkursu zmagać się będą z wieloma zadaniami, obejmującymi swoim zakresem zagadnienia powiązane z bezpieczeństwem i certyfikacją żywności.
Celem organizowanego konkursu jest popularyzacja wiedzy na temat jakości i bezpieczeństwa oraz autentyczności żywności, a w szczególności: zanieczyszczeń żywności, bezpieczeństwa w stosowaniu dodatków do żywności, znakowania produktów żywnościowych, systemów kontroli jakości żywności.
Informacje szczegółowe, dotyczące organizowanego Konkursu są dostępne na stronie internetowej Konkursu
Strona 1 z 2